באנו חושך לגרש! או: כל הטיפים והטריקים שלי לבחירת תאורה לפי חללים בבית.
- Fun & Fine Interior Design
- 9 בדצמ׳ 2018
- זמן קריאה 4 דקות

אני יודעת שרובנו לא מקדישים יותר מדי מחשבה לגופי התאורה.
הרי אחרי שהשקענו ברהיטים, שטיחים, כריות וחפצי נוי (ועוד ועוד)- למי נשאר כסף או פנאי לחשוב גם על תאורה?!
אז הרשו לי רק לומר שלתאורה יש השפעה ע-צ-ו-מ-ה על הבית שלנו.
💡
היא משפיעה על האוירה בבית (דמיינו שעת ערב ורק מנורת צד מאירה ברכות את הסלון)
💡
היא מאפשרת לנו להאיר בהתאם לצרכינו את החלל (מנורת קריאה למשל)
💡
היא נותנת רב מימדיות לחלל, כי היא מושכת את העיניים לרבדים שונים של החלל
💡
היא מאפשרת לנו להכניס אופי לחלל בבחירת גופי תאורה מעוצבים
ראשית, כדי לעשות סדר, בואו נציג את עיקרי גופי התאורה הקיימים בשוק היום, מימין לשמאל (ומלמעלה למטה):
צמודי תקרה, מנורות שולחן, שנדלירים, מנורות תלייה, ספוטים, פרופילים, מנורות עמידה ומנורות קיר.
** את כל התמונות, אגב, לקחתי מאתר מחסני תאורה (ולא, אני לא מקבלת מהם תמלוגים. אבל עם מי צריך לדבר על זה?!).
ולעניינינו:
לכל אחד מהסוגים יש כמובן מיליונתאלפים עיצובים שונים והם מגיעים במגוון גדלים, צבעים ומחירים.
ועכשיו נשאלת השאלה הגדולה:
איך יודעים מה לשים איפה, כמה ולמה?
וברור שהתשובה לפניכם:
כל הטיפים והטריקים שלי לבחירת תאורה לפי חללים בבית
בחללי מעבר: מבואה, מסדרונות וגרמי מדרגות
💡
כדי לייצר רושם מדהים באמת (מהסוג של 'וואו!'), גוף תאורה מעניין ונועז הוא די חובה. כמובן שאני לא בעד למשכן כליה בשביל אחד כזה. נסו לחפש בשוק הפשפשים משהו מגניב, לשפץ ולשדרג גוף תאורה פשוט או אפילו לתלות בדרך שונה ויצירתית גוף תאורה קיים.
💡
מנורות שולחן הן דרך נפלאה להוסיף "שכבות" של תאורה לחלל ליצירת עניין וגיוון ולרוב, גם במחיר נמוך באופן יחסי. למשל, שתי מנורות שולחן בשני קצותיה של קונזולה/ שידת נעליים, יכולות לתת סימטריה מהממת לחלל הכניסה שלכם.
💡
במידה ויש מגבלת מקום, מנורות קיר הן תמיד פתרון חלופי מעולה. כנ"ל לגבי מסדרונות ומעברים שבהם התקרה נמוכה.
סלון הבית
💡
בסלון הכי חשוב לייצר את אותן "שכבות" של תאורה: נסו לשלב כמה שיותר סוגי תאורה כדי שתוכלו בהתאם לאוירה הרצויה לכבות/ להדליק אותם. מבחינתי המאסט בסלון זה: מנורת תקרה, ומספר מנורות צד נוספות (מנורת שולחן/ רצפה בשילוב מנורות קיר ואפילו כמה נרות).
💡
מנורת עמידה או מנורת שולחן הן דרך מעולה למלא את החללים המתים שלצד הספה וכמובן גם להאיר אותם. תתפלאו כמה שימושי האור הזה יהיה לכם.
💡
אז כמה תאורה צריך? כמה שיותר. כלומר, ברמת הצורך- ברור שמספיקה כמות תאורה שתאפשר לכם להשתמש בחלל מבלי לאמץ את העיניים. ברמת העיצוב- יותר שכבות של תאורה יאפשרו לכם מנעד רחב יותר של שימושים בחלל. כך הסלון יהיה נעים באותה מידה לקפה בבוקר, לקריאת ספר אחה"צ ולכוס יין בערב עם חברים.
פינת האוכל
💡
העדיפו גוף תאורה גדול ומהמם שיאיר את מרכז השולחן (או שורה של גופי תאורה קטנים יותר מאותה סדרה).
💡
הכלל החשוב ביותר: האירו את השולחן ולא את היושבים בו. ספוטים זו בעיה נפוצה בעניין הזה.
💡
אם בכל זאת מצאתם עצמכם עם ספוטים, כוונו אותם בבקשה לשולחן עצמו בזויות שונות ליציר עניין, אך חלילה לא לאחד הכסאות.
💡
על מנורת התקרה להגיע לגובה של כ60 ס"מ מעל פני השולחן, כאשר גוף תאורה גדול יותר- ייתלה גבוה יותר ולהפך.
💡
עמעם (או 'דימר' בלועזית) הוא המלצה חמה לאזור האכילה. הוא מאפשר לכוון את עוצמת ההארה של אותה מנורה לשימושים שונים (למשל, אור חזק להכנות ולנקיון לעומת אור עמום יותר לאוירה נינוחה בזמן אירוח לא. ערב).
המטבח
💡
תאורת תקרה טובה זה כל הסיפור.
💡
אם יש לכם אפשרות לתכנן את התאורה לפני הבנייה/ התקנה- העדיפו סדרת ספוטים או פסי צבירה שיאירו ישירות על משטח העבודה. חשוב שהאור יגיע ישירות לשיש ולא מאחורי העומד לעבוד במטבח (אז ייווצר צל על המשטח ולא עשינו בזה כלום וחבל).
💡
אם משטח העבודה לא מואר לכם מספיק, דעו שניתן לרכוש היום (ודי בזול!) פסי צבירה עצמאיים ולהתקין אותם מתחת לארונות הקיר התלויים. זה עושה את העבודה יופי!
💡
למרות המנהג (הנוראי!) לשים מנורות פלורוסנט במטבחים, העדיפו נורה בעלת גוון אור חם יותר אך בהיר: day light עדיף.
💡
אם יש לכם אי במטבח- האירו אותו בגופי תאורה משלו. זה ייצר נקודת מיקוד נהדרת בחלל!
💡
אם יש לכם שולחן אוכל בתוך המטבח (אתם יודעים- ליום יום ולא לאירוח), מומלץ לייצר סביבו אוירה מזמינה באמצעו תאורה רכה עליו. מנורה עומדת או מנורת תקרה נפרדת מעל לשולחן יעשו את העבודה.
חדר/ פינת העבודה
💡
לרוב ניתן להסתפק במנורות שולחן וקיר כדי להאיר את החלל כולו.
💡
אם יש לכם ספייס לזה- מנורת עומדת משולבת (שכוללת הארה כלפי מעלה+ מנורת קריאה מתכווננת) יכולה להיות לכם נהדרת לחדר העבודה.

💡
חפשו מנורה בעלת יכולות כיוונון כמה שיותר מגוונות, על מנת שתוכל לספק לכם מענה לכל שימוש בחדר העבודה. אני למשל, משתמשת בו גם לעבודה על המחשב, אך גם ליצירת אמנות וגם לפגישות.
💡
נשמע מובן מאליו, אבל לא: דאגו לכך שכלל המתגים של גופי התאורה בחדר יהיו זמינים ונגישים לכם. תאמינו לי- אם תצטרכו לזחול מתחת לשולחן העבודה בכל פעם שתרצו להדליק/ לכבות את המנורה- כנראה שלא תשתמשו בה לעולם.
חדר הרחצה
💡
חדרי רחצה לרוב מועדים לסינוור (בגלל שיש/ קרמיקה מרובים שמחזירים אור). לכן, מומלץ להמנע מתאורה חזקה מדי. אם תחשבו על זה, בגדול זה חלל שאמור להיות רך, נעים וכמובן מפנק.
💡
חשוב לרכוש תאורה שנועדה לחדרים רטובים ולהמנע לחלוטין מגופי תאורה המכילים עץ, עור, נייר או בד מכל סוג שהוא, שמא יהרסו בלחות. המומלץ ביותר הוא גופי תאורה מזכוכית או קרמיקה.
💡
היו מודעים לשימוש שלכם בחלל: מי שמתאפרת באמבטיה (וכמובן מי שמתגלח מדי בוקר), יצטרכו תאורה ראויה באזור, אולם לא תמיד זה הכרחי. אני למשל מתאפרת בחדר השינה מול הטואלט שלי, ולכן מעולם לא נזקקתי לתאורה מהסוג הזה בחדר הרחצה.
חדר השינה
💡
אילו סוגי תאורה לבחור? דמיינו חדר קלאסי במלון: מנורות קיר, מנורה עומדת באיזו פינה ואפילו מנורת שולחן אם יש איפה- תמיד ייצרו אוירה רכה, מזמינה ומיוחדת לחדר השינה שלכם.
💡
אני כמובן תמיד בעד להוסיף תאורת אוירה קלאסית כמו שרשרת נורות עדינה ונסתרת או מקבץ נרות ריחניים.
💡
לחדר הילדים, אני תמיד ממליצה על שילוב של מנורת תקרה מרכזית, מנורת קריאה (לסיפור שלפני השינה) ומנורת לילה עמומה ביותר (למשך הלילה).
💡
עוד בהקשר לחדר הילדים: הבטיחות קודמת לכל! שימו לב שהכבלים וחיבורי החשמל נמצאים הרחק מהישג ידם של הקטנטנים. מומלץ גם לודא את תקן הגיל המותר לשימוש עבור כל גוף תאורה שתבחרו למקם בחדר הילדים.
עד כאן חברים.
אני יודעת שנושא התאורה קיבל פתאום משקל רציני, אבל היי- עדיף להקדיש לזה את המחשבה הראויה מראש, מאשר להתקע עם אי נוחות בשימוש היום יומי בבית. בעיקר חשוב לי שתשב לכולנו בראש הידיעה שלתאורה השפעה מכרעת על האוירה בביתנו, ולכן באופן ישיר גם עלינו ועל שאר בני הבית.
מקווה שהחכמתם וכמובן שנהניתם.
שיהיה שבוע מהמם,
לונקה.
Commenti